Şapka Toptancıları İstanbul

Geçmişten beri farklı farklı çeşitlerde kullanılan şapkalar, günümüzde de kendine yer buldu. Sporda, gezmede hemen hemen her yerde insan hayatına uyum sağlayan şapkalar, bazen kıyafet kombinlerini tamamlıyor bazen de bir iş kıyafetinin parçası oluyor.

Her mevsimde kullanışlı olan bu ürünler, farklı renklerde ve farklı tarzlarda olabilir. Kadınların, erkeklerin, çocukların kullanımına uygun olan şapkalar, yazın güneşe, kışın ise yağmura karşı önlem olarak da kullanılabilir. İşte şapka çeşitleri:

1- Cloche – cloche şapka: Çan biçimindeki şapkalardır ve 1920’lerde popüler olan bu şapkalar son yıllarda yeniden moda haline gelmiştir.

2-Fedora – fedora/fötr şapka: Fötr yani yuvarlak şekildeki şapkalardır. Daha çok erkekler kullanırdı ancak kadınlar da kullanmaya başlamıştır.

3- Cowboy hat – kovboy şapkası: Eski Batı döneminde kovboyların taktığı kenarları yukarı doğru kıvrık ve genelde boyundan ip geçirilen şapkalardır.

4-Beret/ Beanie –  bere: Örgü ya da kumaştan yapılan ve kafayı komple kaplayan şapkalardır.

5-Floopy hat – floopy şapka/disket şapka :Disket şapkalar size güneşten maksimum koruyan, geniş kenarlı şapkalardır.

6-Victorian hat – Viktorian şapka: Viktoria dönemine ait şapkalar

7-Mini hats –mini şapka: Süs olarak kullanılan minik ve süslü şapkalardır.

8-Visor –güneşlik: Sadece sipei bulunan ve güneşten yüzü ve gözleri korumak içn kullanılan modellerdir.

9-Trapper hat – avcı şapkası: Daha çok avcıların kullandığı, kulakları kapatan ve içi tüylü olan ya da sıcak tutan malzemeden yapılan şapkalardır. Özellikle soğuk bölgelerde çok yaygındır.

10-Skimmer hat – kevgir şapka: Bunlar üstleri düz olan ve sert kenarlı hasır örgüden yapılmış şapkalardır.

11-Bobble hat – ponponlu şapka: Genelde örgü olan ve tepesinden ponponu bulunan şapka modelleridir. Çoğunlukla çocuklar için kullanılan sevimli şapkalardır.

12-Snood hat – fileli şapka: Süs olarak saç filesi gibi kullanılan baş aksesuarlarıdır.

13-Bretton hat – kenarı kıvrık şapka: Etrafı yukarı kıvrılmış hasır şapkalardır.

14-Bonnet – bone: Bone şeklinde olan ve kulakları kapatarak boyun altından bağlanan şapkalardır.

15-Poorboy /newsboy hat – gazeteci çocuk şapkası: Genelde kumaştan ya da keçeden yapılan, küçük ve siperli şapkalardır. Eski dönemlerde gazeteci çocuklar takardı, bu nedenle adı bu şekilde anılmıştır.

16-Hood –kapüşon: Başlık şeklinde olan geniş ve boyundan bağlanan geniş başlıklardır.

17-Sun hat – güneş şapkası: Geniş kenarlı kumaş ya da hasır şapkalardır.

18-Fez- fes: Koni şekli bir şapka modelidir. Eski Osmanlı döneminde erkekler kullanırdı.

19-Bird cage hat – tüllü-şapka: Üzeri tülle kaplı olan ve yüzü tülün kapattığı eski feslere benzer süslü bir şapka modelidir.

20- Bucket hat – balıkçı şapkası: Kenarları kısa ve aşağı kıvrık olan ve genelde balıkçıların kullandığı şapka türüdür.

21-  Porkpie hat – …..  : Amerikalı caz ve blues müzisyenlerin klasik kıyafetleri parçasıdır. Bu kısa, girintili top var ve bazen bir bant vardır.

22-  Boonie hat – … : Kamuflaj desenli kumaştan yapılan askeri ya da safari modeli şapka çeşididir.

Bizde Zirve Şapka olarak birçok çeşidi uygun fiyatlarla hizmetinize sunuyoruz. İstanbul'da şapka toptancıları arasında iyi bir yere sahip olan firmamız, siz değerli müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışıyor. Şapka modellerimizi ve şapka fiyatlarımızı görmek için Zirvesapka.com'u ziyaret edebilirsiniz.